Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Förklara din sida av lampan inifrån djupet

Lysrör ett lysrör. Båda ändarna av den fluorescerande lampan har en glödtråd inuti röret är fyllt med spårmängder av argon och kvicksilverånga tunn, rörvägg belagt med lysämne emitterar ultraviolett ljus gas ledande filament mellan två när gör fosforer utsända synligt ljus pastell.


Popular Science: förklara din sida av lampan inifrån djupet

LED-lampa, livslängd på 50.000 timmar, är matningsspänningen AC85V-265V (AC), inga starter och ballast, snabb start, låg effekt, ingen blixt, inte lätt att visuell trötthet. Det är inte bara super energibesparing är mer miljövänlig. Är en av de nationella projekten fokuserar på att utveckla grön energibesparande LED-belysning produkter på marknaden.

Hur fungerar det? Detaljerade huvudsakligen fluorescerande rördelar

I lysröret krets, med början från den vänstra sidan av den nuvarande stiftskontakt, strömmar genom likriktaren, en glödlampa, starter i den slutna brytaren och glödtråden i den andra, och slutligen strömmar ut från den högra sidan av stickproppsstiften ström värmer de två lysrör små element i båda ändar, och slå sedan på startströmmen genom fluorescerande.

Likriktaren är en magnetisk spole, för reglering av strömflödet genom lampan. När start kommer att öppna en våg genom krossa röret, och sedan efter att lampan ljus, startpaket kommer att hålla strömmen som flyter genom rätt hastighet. I de flesta lysrör, är start en automatisk, när den upptäcker lampans ljus, skulle det ha varit avstängt tillstånd, helt enkelt koppla bort strömlampor, starter stängs.

Många lysrör innehåller flera gren för att ge bättre belysning. Var och en av dessa lysrör måste vara utrustade med separat likriktare och starter. Lampor kan tyckas två lampor delar en likriktare, men det kan faktiskt vara två likriktare byggda i en låda. På liknande sätt innefattar fyra lampa fixtur utrustad med fyra förrätter och fyra likriktare i vissa typer av lampor, är startmotorn inte ensam med inbyggd givare.

Eftersom fluorescerande endast tre huvudkomponenter, så det kan du fylla i alla underhåll och utbyte, alla lysrör kommer gradvis mörkare med tiden, och kan blinka eller flimmer, dessa varningssignaler, när du märker fluorescerande normal prestation efter varje förändring, bör de göra de nödvändiga reparationerna omedelbart, mörka lampor behöver vanligtvis bytas ut, om inte byta lampa kan orsaka skador på andra komponenter i lampan, samma hela tiden blinkar mörk förbrukar Kai hui, en ledande starter isolering åldrande.

lysrörsarmatur garage

Om lampan är inte ett fel, prova att byta ut starter, lysrör starter enligt märkeffekt, så viktigt att använda rätt starter för armaturer. Ta bort den gamla starter med en metod för att ta bort den gamla röret på samma sätt, genom att vrida den ur lamphållaren, start installation, bara att koppla in den och vrid den låses på plats.

Effektomvandlaren är också klassas som starter och backup, måste backup likriktare matcha typen av lampans strömlampor. Likriktarfel är minst benägna att inträffa och även de svåraste att ersätta delar, så i början av reservdelar Vänligen likriktare kvar i finalen, om lampan och starter inga fel, problemet ligger säkert i likriktaren att ersätta felaktiga likriktare, första strömkrets, öppen lampa, och sedan omvandla trådarna från det gamla till det nya likriktar likriktare, (var och en för att undvika fel) slutmontering av nya lampor.

Om lampan, starter, lampa alla normala, men lampan inte tänds, kontrollera strömbrytaren är defekt, om lampan styrs av en strömbrytare, byt växeln, vilket kommer att förklaras i nästa avsnitt. Om lysröret med hjälp av en tryckknapp, kan du använda den nya växeln av samma typ för att ersätta den gamla kontakten. Innan du stänger kretsen att fungera först först bort säkringen koppla.

LED-lampa fördelar:

En miljövänlig belysning: de traditionella lysrör innehåller en hel del kvicksilverånga, kommer kvicksilverånga förångas om brutit sig in i atmosfären. Men ledde lysrör inte använder kvicksilver, bly och ledde produkten är inte på miljöskyddet. ledde fluorescerande erkänd som det tjugoförsta århundradet grönt ljus.

2, mindre värme fenomen: den traditionella lampor kommer att producera stora mängder värme, och LED-belysning är all energi omvandlas till ljus, kommer inte att orsaka slöseri med energi. Men också dokument, kläder inte producerar blekning fenomen.

3, inget buller: LED-lampor kommer inte att producera buller, användning av avancerad elektronisk utrustning för tillfället som ett bra val. Lämplig för bibliotek, kontor och liknande tillfällen.

4, skydda dina ögon: den traditionella lysrör använder växelström, så har 100-120 gånger per sekund strobe. LED-belysning är att direkt konvertera växelström till likström, utan flimmer, skydda ögonen.

5, ingen mygga problem: LED-lampor kommer inte att producera ultraviolett ljus, det kommer inte som traditionella lampor, eftersom det finns en hel del myggor runt ljuskällan. Rum kommer att bli mer rent och snyggt.

6, justerbar spänning 80V-245V: traditionella lysrör frigörs genom likriktaren en hög spänning för ljus, när spänningen sänks, kan du inte tändas. Och LED-lampor i inom ett visst spänningsområde kan tändas även justera ljusstyrkan.

7, energibesparing lång livslängd: ledde lysrör strömförbrukningen är mindre än en tredjedel av traditionell lysrörs lampans livslängd är 10 gånger högre än för traditionella lysrör, långvarig användning utan ersättning, minska arbetskostnaderna. Svårare att ersätta för tillfället.

8, fast fast: LED-lampa kroppen, snarare än att använda en vanlig glas epoxiharts, mer robust, säker, även om träff ledde på golvet inte lätt skadas, kan säkert använda.

Leave a Comment