Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Läraren med eleverna uppfann uppfinningen av fluorescerande rörets livslängdskortstillbehör till National Invention Exhibition Gold Award

Lysrör är lätt att svart, och då blir det dåligt? Installera en “livslängdadapter” kan användas för att förlänga perioden för fördubbling. Denna lösning lysrörs defekter sårbara “av livet artefakt” har vunnit den andra i elfte nationella Invention Exhibition Gold Medal 2015, som hölls i april i år, är på väg att gå till Paris för att delta i Paris International Exhibition av uppfinningar.

“Project har ansökt om att patent immateriella rättigheter avdelningen kommer att sättas in på marknaden.” Denna “artefakt öka livslängden” uppfinnaren, är lärare i Changsha borgmästare Zhang Chen Shui Furong County gymnasiet och hans elever Han Wenzhuo, Ho Yu. Idag gick reportern till Chens “Changsha City Youth Science Studio” för att utforska “lång livslängd artefakt” hemlighet.

Vid huvudet

“Bipolär” filamentförlust gör lampan sårbar

Fluorescerande lampor är gröna och miljövänliga lampor och används ofta på marknader, skolor, fabriker och familjer. “I vår skola är det ofta elektriker för att byta lampa.” Sett ofta ersatt lampan, beslutat Chen till lärare och elever, under “utredning” fluorescerande Varför är det så lätt att skada. Hitta en skola för att samla in en hel del skrot elektrisk lampa, var alla funnit att dessa glödlampor bränns ut, och det finns endast en del av lampan utbränd i ena änden, kan inte användas.

Slutsatsen, lysrör har en “defekt” att båda ändar av lampans glödtråd slå samtidigt på belysningen, elektriskt uppvärmd glödheta i en blixt, vilket resulterar i en kort period av användning.

Chen och eleverna bestämde sig för att “förbättra” denna defekt. Först av allt, direkt till lampan i båda ändarna av linjetransformationen, men processen är mycket besvärlig, kan inte användas i stora områden.

Hur man gör polfilament “arbetsfördelning”? Efter nästan 5 månader av experimentet, lätt att använda och bekvämt fluorescerande livslängdsladdad adapter “äntligen”.

princip

“Genom långlivad artefakt” ökar inte kraften utan att minska ljusstyrkan

Reporter såg “Zengshou artefakt” liknar en omvandlingsplugg med en rak lampa rör och två typer av slingtyp rör, en ände ansluten till ballast lysrör, kan anslutas till en ände av röret. “Serving som omvandlaren är ett motstånd motsvarande verkan. Vi tar den ‘alternativa metoden’, istället för att använda den ekvivalenta resistansen av filamentet ände är denna ände stängs av, kan endast uppvärmningsperioden börjar den fluorescerande lampans glödtråd.” Chen förklarade, När slutet av en glödlampning åldras, då omvandlaren är ansluten till den andra änden, så att livslängden fördubblas.

Chen betonade att tillgången till “artefakt”, det fluorescerande ljuset inte ökar kraften, det kommer inte att minska den ursprungliga ljusstyrkan. Och använd det väldigt mycket, behöver bara “plugga” ansluten till ena änden mellan lampan och ballasten.

lysrör t8 36w


År 2015 var tjugoförsta nationella Invention utställningen, Chen bär denna lilla omvandlare som deltar på uppdrag av Changsha City, återtog guldmedaljen. I slutet av april kommer han att ta det till Paris, Frankrike, utställare uppskattar den mest auktoritativa Paris International Invention Exhibition.

“Principen är mycket enkel, men det vettigt, jag hoppas att använda denna teknologi upp och minska slöseri med resurser lampan.” Chen sade strax efter, i samarbete med studenter och sin egen uppfinning “artefakt” kunde Till marknaden, används ofta i tusentals hushåll.

Achievement

Varje elev är “uppfinnaren” av livet

    På utsidan när telefonen ingen el hur man gör? Hand-cranked “mobilgenerator” kan alltid hjälpa dig, under mikroskopobservationsresultat, hur projektorn i klassrummet visar? Hemlagad “enkla mikroskop imaging instrument” Efter avslutad …… Chen vetenskapliga och tekniska innovationer i lärar workshops, fylld med mästerverk av uppfinningen och hans elever tillsammans för att slutföra.

“Jag tycker att varje elev kan leva i ‘uppfinnaren’.” Chen sade dagens studenter var för trött skolarbete, poäng, och han hoppades att fler studenter från befrielsen, lära hands-on, innovativa och uppfinning.

 Sedan 1994, att komma in i läraryrket, Chen Shui-kapitel läraren har undervisat i matematik, biologi, konst och hantverk, dator och andra ämnen, men låt hans mest givande sak nu, “teknik” lärare. För närvarande ledde han 0 ° katalytisk vetenskap och teknik innovationsgemenskap, har lärt sig mer än 150 från globala, nationella och provinsiella uppfinning utmärkelser.

Hibiscus Changjun högstadiet har blivit en “normal skola i Changsha Intellectual Property”, vann även “Hunan-provinsen för att skapa primära och sekundära utbildning bas” och många andra utmärkelser, statligt stöd tillgängliga medel varje år.

Leave a Comment