Loading the content... Loading depends on your connection speed!

LED än fluorescerande / metallhalogenid lampa energibesparande tider? Analytical Technology LED-lampor

Säg inte det energibesparande LED. Verkligen, eftersom det inte är rättvist att lysdioden.
Ljus Teknik Vi brukar delas in i tre generationer: Den första generationen av termisk strålningskälla, en gasurladdningslampor den andra generationen, är tredje generationen av fast tillstånd ljuskälla LED.
Den första generationen: termisk strålningskälla
1
Den andra generationen: gasurladdningslampor
2
Tredje generationen: LED-ljuskälla
3
Från glödande till CFL, kommer det utan tvekan att ha en betydande energibesparande betydelse.
4
Men nu kan vi säga än lysrör LED, energisnåla än metallhalogen lampa flera gånger? Det verkar inte ha någon skulle våga säga det, det verkar sälja LED och halogenlampor eller i specifika energiförbrukningen. Men ändå, även även om det inte är energieffektivt, är LED fortfarande revolutionerande.
Det enklaste och kanske den tidigaste LED mest kål lampor, LED-lampor är det. Vi har ett japanskt märke produktparametrar, till exempel (Taobao explosion modeller belysa ljus extremt ljus 5 yuan en meter köp en få en gratis meter meter vi försökt att få denna sak oavsett) per meter 10W av LED-lampor, ljusutbyte på om 60lm / vikt, som med raka röret lysrör, men inte mer än. Men efter applicering scenario i samband med den skenbara taket spår hotell nu inte längre laddad rakt rör lysrör eller en kall katod rör och hela världen LED remsan.
Förmodligen ingen skulle uttrycka det så här: “Åh, är dina LED-lampor med hög ljusutbyte inte rakt rör lysrör, är energisparande inte tillräckligt, så jag inte köpa.” Eftersom LED är 120 ° riktat ljus, i detta scenario, vi hitta en rördel så kallat rakt rör fluorescerande effektiv Ijusemitterande av 360 °, faktiskt spillo, med den slutliga LED-lampa vid lägre effekt, mindre energi och ljuseffektivitet nummer, ersätta det raka röret lysrör.

Dessutom, naturligtvis, i sådana miljöer spåret tak, LED-lampor med många fler fördelar: ett flexibelt böjbar, sömmar, snitt, färg, etc., vilket är helt enkelt en mardröm för lysrör.
6
120 ° är en av de Ijusemitterande egenskap hos LED, förutom den LED remsan för att hjälpa förspänna dekorativa aspekt, men också användbara vid funktionell belysning.
Till exempel, vi vill få en super-smal spridningsvinkel, om pärlorna med användning av en halogenlampa (fluorescerande nonsens naturligtvis dö …), behöver beräkna en parabolisk reflekterande yta, en lampa grip vulst till riktningen av reflektorn som halv av ljuset in i parallellt ljus emitteras, men även omfatta off lätta pärlor ut riktning, för att undvika att påverka ljusfördelning kurvan (se strukturen QR111, metallhalogenid samma princip).
7
LED-ljuskälla kan vara alla de optiska vägarna i TIR linsutformningen är klar (naturligtvis, är det fortfarande mycket komplex inre TIR …) den slutliga presentationen av enkel konstruktion, mindre i storlek. Dessa eller ingenting att göra med “energi”, men det ultimata uttrycket för belysningsprodukter, installation scenarier det finns en mycket stor hjälp.
Dessutom, om man jämför med användningen av metallhalogenid lampa, belysning, LED-belysningssystem innefattar vidare en högre optisk effektivitet, ljusutbyte, intelligent styrning, omedelbar start, färg och andra fördelar, och färggivande egenskaper. I termer av färgåtergivande egenskaper, enligt den nuvarande Ra, Ri-system, kan LED färgåtergivningsindex överstiger metallhalogenlampa, är en halogenlampa nära, och hans potential är nästan inte någon övre gräns.

drivdon lysrör

Det finns en artikel tidigare infört några innovativa LED-ljuskälla färgåtergivning i den kommersiella butiksbelysning. Vi kan göra extrem idé om en LED-spår belysning för att bättre prestanda kläder, mat eller färg, men tillbringar mer än 35W metallhalogenlampor 5W kraft, som det för roll?

Förutom strålvinkel, dessa fotokroma egenskaper, är LED liten storlek en stor fördel. Till exempel pole lampor i smycken skyltfönster, en före detta stolpe med MR16, kan nu ersättas av ett mindre LED, desto mer frenetiska lamporna gör bredd på endast 3,5 mm. När det gäller makt, är det ner till LED 10W, 8W eller 4W, 2W från halogen 20W, och det är inte viktigt nu.
8
Om ansökan scenario, såsom exemplifierats ovan, ersätter konventionella ljuskällor i LED. Så bättre spegla egenskaperna hos LED-lamporna är LED kanske eftersom dessa nyutvecklade applikationer, såsom arkitektonisk fasadbelysning.
Vi började den ursprungliga metallhalogenlampor för ljus till ljus med hjälp av LED-ljuskällan är gjuten, sedan fann vi, är inte samma sak LED och metallhalogenlampor kan göras tillräckligt liten storlek, vi direkt kan monteras LED-lampor byggnadens fasad ytstruktur. Om sant än energiförbrukning, kan det ändå kasta ett ljus så mer energieffektiva belysningssystem, men presenterade effekten är helt annorlunda. Så nu täcker de skyskrapor, mestadels i användningen av en sådan uppsättning av den totala energiförbrukningen kan vara större, men med olika effekter, kan utan endast göras av LED-fasaden belysningssystem.
Slutligen, förutom att skillnaden mellan dessa belysningsegenskaper, LED ljuskällorna och det mest väsentliga tradition, han är en diod, är en elektronisk anordning. LED-belysning utrustning kommer så småningom bli en digitaliserad produkter, LED intelligent styrning, kommer att vara långt ifrån vad vi nu kallar fas dimmer, 1-10V dimning, DALI ljusreglering och så vidare, men man kan inte bara föreställa vad i slutändan kommer att bli.
Så säg inte energisnåla LED.
LED används inte för energi, men för revolutionen.

Leave a Comment