Loading the content... Loading depends on your connection speed!

LED användning

De egenskaper hos LED: s beslut att det är en idealisk ljuskälla för att ersätta konventionella ljuskällor, har det ett brett spektrum av användningsområden.

1. Förhållandet mellan det synliga spektrat och LED vitt ljus. Hela veckan, våglängdsområdet av det synliga spektrumet av 380nm ~ 760nm, det mänskliga ögat kan känna ljuset av sju färger – rött, orange, gult, grönt, cyan, blå, lila, men sju färger av ljus är vardera en en typ av monokromatiskt ljus. Till exempel, är toppvåglängden av röda LED hår 565nm. I det synliga spektrat av ljus är det inte vit, eftersom vitt är inte monokromatiskt, utan av en mängd syntetisk kompositmonokromatiskt ljus som solen ljuset består av sju syntetiska monokromatisk vitt ljus och färg-TV vitt ljus består av tre grundfärgerna rött, grönt, blått syntes. Således, för att göra lysdioden emitterar vitt ljus, bör dess spektrala egenskaper omfattar hela det synliga spektralområdet. Men för att tillverka detta resultat LED, under nuvarande förhållanden är omöjligt. Enligt studien av synligt ljus, är det mänskliga ögat kan se vit, blandning måste vara minst två typer av ljus, nämligen den andra våglängd (blått ljus + ljusgul) eller tre vågigt ljus (blått ljus + grönt ljus + rött ljus) läge . White sa två lägen, behöver blått ljus, så intaget av vitt blått ljus har blivit en viktig teknologi, är det nuvarande stora LED tillverkningsföretag jagar “Blu-ray-tekniken.” För närvarande finns “Blu-ray-tekniken” endast en handfull internationella tillverkare, så att den vita LED ansökan, särskilt i hög ljusstyrka vita LED marknadsföring i vårt land finns en process.

2. Process struktur vita LED och vitt ljus. För allmänbelysning, i processen struktur, vita LED typiskt bildas med hjälp av två metoder, den första är användningen av “Blu-ray-tekniken” och med bildandet av vita fosfor, den andra är en mängd olika monokromatiskt ljus hybrid strategi. Båda metoderna har framgångsrikt producera vita ljusanordningar. Den första metoden för att producera vitt ljus som visas i figur 1, LED figuren gam chip avger blått ljus (XPL = 465nm), det YAG (yttrium aluminium granat) fosfor paket tillsammans, när fosfor exciteras av blått ljus som avges gult ljus, ett resultat, blå och gul blandning för att bilda vitt ljus (LED struktur bestående av figur 2). Den andra metoden använder en annan nyans av chipet paket tillsammans, genom att blanda färgat ljus för att producera vitt ljus.

dagsljus lysrör

3. Vit LED-belysning ansökan utsikterna för nya källor. För att illustrera egenskaperna hos vita LED, ta en titt på för närvarande används belysnings-ljuskällan situation. Glöd- och halogenlampor, ljusutbyte av 12 till 24 lm W, ljusutbyte lysrör och urladdningslampor av 50 till 120 lumen watt. Vitt ljus LED: 1998 den vita LED-ljus effektivitet bara 5 lm W, från 1999 hade nått 15 lm W, denna indikator med vanliga hushålls glödande liknande, medan 2000, den vita LED-ljus effekt nådde 25 lm W, indikatorer och halogen liknande. Företaget har prognosen att år 2005, LED ljusutbyte upp till 50 lm W, 2015, är LED-ljus effektivitet förväntas uppgå till 150 till 200 lumen watt. Då vita LED ström kan Daan Pei nivå. Därmed utvecklingen av vita LED-belysning med författare, kan bli verklighet.

Allmän belysning glöd- och halogenlampor, men billig, men ljusutbyte är låg (termisk effekt av ljus förgäves konsumtion), kort livslängd, underhåll arbetsbelastning, men om vita lysdioder för belysning, inte bara hög ljusutbyte och livslängd lång (kontinuerlig arbetstid mer än 10.000 timmar), nästan inget underhåll. För närvarande har det tyska företaget Hella utvecklat användningen av vita LED läslampa flygplan, en gata i Canberra, Australien, har använts som en vit LED gatubelysning, Kinas urbana trafik kontrollampor ersätter de tidigare trafikorder lampor med vita LED. Kan förväntas inom en snar framtid, LED vitt i hemmet kommer säkert ersätta den befintliga belysningen.

Sammanfattning:

LED-ljuskälla med användning av lågspänning strömförsörjning, låg energiförbrukning, användbarhet, hög stabilitet, kort svarstid, fördelarna med miljöförstöring-fri, flerfärgade ljus, etc., men dyrare än befintliga belysningsutrustning är dyrt, är det fortfarande anses oundvikligen ersätta de befintliga belysningsanordningar.

Anledningen till den efterlängtade LED-belysning är energisparande, lång livslängd. I själva verket, jämfört med glödlampa högre strömutbyte LED-lampor. Men jämfört med lysrör LED, lysrör eller högre. Detta beror på, även om den enskilde LED marker än lysrör effektivitet, men på grund av värmen minskar ljuseffektivitet, AC omvandling till likström effektivitet blir låg och eftersom ljusfördelning konvertering och diffusion platta resulterar i ljusutbyte reduceras, varigenom hela LED-belysning effektivitet.

Därför, för att uppnå LED energibesparing, lång livslängd, måste det vara värme, elektricitet, ljus olika utföranden. Vi kan inte enbart förlita sig på LED-paketet och dra nytta av LED.

Leave a Comment