Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Skillnaden mellan LED-belysning och andra ljuskällor

Nästa på skillnaden mellan LED-belysning och glödlampor, lysrör och andra traditionella källor, och analyserades från termiska, elektriska, optiska egenskaper.

termiska egenskaper

Även om LED genererar mindre värme, men på grund av LED-belysning, behovet av att använda flera bitar av LED effekt klass, så det kommer att producera mycket hög värme. Även om LED är mer effektivt, men stöd effektiv ränta körs i små strömmar. Hög ström, hög temperatur, låg verkningsgrad.

Dessutom har fosforbaserad LED, kommer en våglängd omvandlingstid förlora energi för att alstra värme. Kontinuerlig hög temperatur kommer att leda till lägre LED-chip, fosfor, inkapslande harts liv. Därför, i syfte att göra LED “högeffektiv”, “långt liv” fördel upprätthållas är det nödvändigt att reglera LED junction temperatur.

elektriska egenskaper

LED strömförsörjning med glödlampor, lysrör, mycket annorlunda. Glödlampor kan anslutas direkt till 220V AC. Även fluorescerande förkopplingsdon och växla, men också användningen av 220V AC. LED effekt DC konstant ström krävs, måste det omvandlas till AC 220V DC. Den höga effektiviteten hos strömmen kommer inte direkt att påverka hela belysningseffektivitet, förbättra energieffektiviteten för att förbättra effektiviteten i LED-belysning är mycket viktigt.

Justera LED-ljus Det finns två huvudsakliga metoder. En är att ändra den konstanta strömmen, är ett för att ändra pulsmodulering. LED är en Ijusemitterande rekombination av elektroner och hål, är beroende av strålströmmen. Enligt gällande är små, och strålströmmen är väsentligen proportionell mot LED strömmen ökar när värmen ökar, vilket resulterar i lågt ljusutbyte, och strömmen är inte proportionell till balken.

Förändra puls duty cycle metod, eftersom Talbot-Plateau effekt (efter att ha fått en omedelbar blixt flera gånger, kommer den genomsnittliga ljusstyrkan på mänskliga ögat känner upprepas gång), kan du ändra ljusstyrkan i enlighet med puls duty cycle.

optiska egenskaper

kompaktlysrör 2d

Jämfört med glödlampor och lysrör, är en LED utsända ljuset relativt liten, så behovet av att använda flera bitar av LED. Också, eftersom LED ljusemitterande område, hög ljusstyrka, det mänskliga ögat ser är det lätt att yrsel. För att minska ljusstyrkan, använd diffusionsplattan. Om emellertid användning av en diffusionsplatta, ljusspridning i alla riktningar, vilket minskar effektiviteten av ljus.

LED, glödlampa, varierar fluorescerande ljusfördelning. Den så kallade ljusfördelning hänvisar till riktningen för ljuskällan och ljusstyrkan i varje riktning. Även med samma ljusstråle, om annan ljusfördelning, kommer belysningsfördelningen vara annorlunda. Ibland situationen skulle ha velat att minska exponeringen av lokala belysning vila men ökade belysning visas.

För att minska avfalls ljus, kontroll ljusfördelning, använda linser och speglar. LED har själv en liten emitterande arean, utbudet av ljusstrålning i halvklotet, rotationssymmetrisk ljusfördelning, etc., plus linser och speglar, kan utgöra en bra källa.

Andra egenskaper i ljuskällan, samt spektrum. LED emissionsspektrum koncentrerades i ett mycket snävt område av specifik våglängd, ingen infraröd strålning. Därför vill vi inte att värma upp vid bestrålning med LED bättre. Men LED sig kan ha feber, är det nödvändigt att uppmärksamma att förhindra värmeledning. Observera också, vilken typ av fosfor LED, temperaturförändringar, färgtemperaturen kommer också att förändras.

Leave a Comment